Alternativa za barik

Da li želite da unapredite ukus i aromu vašeg vina ili rakije? Tražite jednostavno rešenje koje će doneti prefinjenost i kompleksnost piću? Upoznajte alternativu za barik – hrastove kockice ili čips! Sa različitim nivoima tostiranja i oblicima, ovi proizvodi će transformisati vaše omiljene alkoholne napitke.

Kada je reč o dobijanju boje i arome vina i alkoholnih pića, alternativa za barik je nešto što ne smete propustiti. Ovi proizvodi se sastoje od hrastovog drveta koje se tostira vrelim vazduhom, donoseći suptilne i bogate note koje će oplemeniti vaše piće. Tanini prisutni u hrastovim kockicama ili čipsu će poboljšati strukturu i kompleksnost vina, oslobađajući prijatne polisaharide koji će doneti dozu slatkoće i poboljšati ukus.

Ne samo da su ovi proizvodi veoma efikasni, već i veoma jednostavni za upotrebu. Možete primetiti rezultate već nakon nekoliko nedelja. Preporučeno doziranje je 2-4 grama po litri pića, a preporučeno vreme kontakta je 1-4 meseca. Ovo će vam omogućiti da prilagodite jačinu barikiranja prema vašem ukusu i željenom cilju.

Kako biste iskoristili sve prednosti hrastovih kockica ili čipsa, jednostavno ih potopite u vašu rakiju ili vino. Preporučuje se upotreba čiste mrežice koja neće uticati na miris i ukus pića. Potopljene kockice ili čips treba da budu opterećene odgovarajućim čistim predmetom, poput keramičke ili inostrane posude, kako bi ravnomerno bili raspoređeni u tečnosti. Povremeno povlačite mrežicu gore-dole kako biste povećali ekstrakciju i postigli ravnomernije rezultate.

Važno je napomenuti da se ekstrakcija drveta ne može kontrolisati nakon što je proces završen. Međutim, možete rešiti ovaj izazov tako što ćete izvršiti ekstrakciju na manjoj količini pića, a zatim dozirati ekstrakt prema želji. Na taj način imate potpunu kontrolu nad koncentracijom ekstrakta čipsa ili kockica u vašoj rakiji ili vinu.

Kada je reč o kvalitetu proizvoda, Kolibica vam nudi samo najbolje. Hrastove kockice ili čips su izrađeni od pažljivo selekcionisanog srpskog hrasta koji je sušen na otvorenom do 24 meseca. Tostiranje se vrši vrelim vazduhom na specifičnoj temperaturi od 180°C do 245°C, što rezultira izuzetno plemenitim aromama koje će obogatiti vašu rakiju i vino.

Iskoristite prednosti hrastovih kockica ili čipsa kao alternative za barik i otkrijte novu dimenziju uživanja u vinu i rakiji. Sada je pravo vreme da unapredite vaše omiljene napitke i doživite vrhunski kvalitet. Ne propustite priliku – isprobajte hrastove kockice ili čips i uverite se sami u njihovu moć!

Za više informacija i naručivanje posetite našu web stranicu. Osvežite vaše piće i osvojite nepca vrhunskim ukusom!

Title

Go to Top