Opis

Drveno bure od 110 litara barik sa postoljem se proizvodi od hrasta kitnjaka. Drvena burad mogu biti sa pocinkovanim ili crnim obručima.

 

Drveno bure od 110 litara, kao i sva barik burad, poznata su po svojoj sposobnosti da značajno poboljšavaju kvalitet vina i rakije, predstavljajući zlatni standard u industriji pića. Naše hrastovo barik bure od 110 litara izrađeno je sa izuzetnom pažnjom i majstorstvom, koristeći najfiniji hrast kitnjak. Ovo bure nije samo kontejner za čuvanje vaših pića; to je ključni alat koji omogućava stvaranje kompleksnih, bogatih i aromatično intenzivnih alkoholnih pića.

Proizvodnja barik buradi od 110 litara

Proces izrade naših barik buradi od 110 litara počinje odabirom visokokvalitetnog hrasta kitnjaka, poznatog po svojim izvanrednim karakteristikama koje doprinose zrenju alkohola. Drvo najpre stoji do 2 godine na otvorenom, što mu omogućava da razvije potrebnu poroznost i da se prirodno osuši, smanjujući sadržaj tanina koji može previše dominirati ukusom pića.

Nakon što se drvo osuši, majstori ga prerađuju u daske, koje se potom savijaju i oblikuju u cilindrični oblik barik buradi. Svako bure se ručno sklapa, pri čemu se posebna pažnja posvećuje dodatnom nagorevanju unutrašnjosti buradi. Ovaj proces se prilagođava specifičnim zahtevima za svako piće koje će bure čuvati, od blagog do intenzivnog nagorevanja, kako bi se optimizovala interakcija između drveta i pića.

Karakteristike barik buradi

Barik bure od hrasta kitnjaka je idealno za zrenje vina i rakije jer omogućava izuzetno preciznu kontrolu nad mikro-oksigenacijom, procesom kroz koji piće postepeno „diše“. Ova kontrolisana izloženost kiseoniku omogućava alkoholu da polako razvija svoje arome, što rezultira dubljim i bogatijim ukusom.

Dizajn barik buradi takođe igra ključnu ulogu u razvoju aromatičnog profila pića. Manji obim buradi, kao što je naše bure od 110 litara, omogućava veću površinu kontakta između pića i drveta, što pojačava prenos aromatičnih spojeva kao što su vanilin i tanini. To pićima daje željenu složenost i omekšava ih, čineći ih prijatnijim za konzumaciju.

Zašto izabrati barik bure od 110 litara?

Izbor naše barik buradi od 110 litara nije samo izbor većeg kapaciteta za proizvodnju; to je odluka da se vaša pića razviju u najboljem mogućem okruženju. Veći kapacitet omogućava proizvodnju većih količina bez žrtvovanja kvaliteta koji barik burad može ponuditi.

Investiranje u barik bure od 110 litara je investicija u budućnost vašeg poslovanja. Ovo bure pruža optimalne uslove ne samo za zrenje, već i za predstavljanje vaših pića na tržištu kao premium proizvoda. Pored toga, estetski izgled barik buradi dodaje dodatnu vrednost vašem prostoru za proizvodnju i skladištenje, čineći ga atraktivnijim za posete i degustacije.

Ne propustite priliku da svoja pića podignete na novi nivo. Naše barik bure od 110 litara čeka da postane deo vaše proizvodne linije, pomažući vam da ostvarite viziju vrhunskog kvaliteta i izuzetnosti.

Kontaktirajte nas danas da biste saznali više o tome kako naša barik burad mogu poboljšati vaše piće i doprineti vašem uspehu na tržištu.

Naručite svoje drveno bure od 110 litara sa postoljem (barik) i počnite da pišete novu stranicu u istoriji vaše destilerije ili vinarije.

 

Priprema hrastovog bureta

Drvo hrasta ima moć transformisanja ukusa vaših omiljenih pića, ali postoji način da maksimalno iskoristite ovu moć. Evo kako možete smanjiti efekat tanina na vaša pića:

Inicijalno ispiranje: Sipajte u bure oko 20 litara vode i ostavite ga da stoji uspravno. Nakon 12 časova ga možete okrenuti na drugu stranu i ostaviti u spravnom položaju još najmanje 12 sati.

Nastavak ispiranja: Postavite bure položeno na postolje i napunite ga do vrha hladnom vodom i dozvolite da temperatura vode postigne sobnu temperaturu pre ispuštanja vode iz bureta. Ponavljajte ovaj korak dok voda ne postane potpuno čista.

Ovaj proces osigurava da tanin iz hrasta ne narušava kompleksnost ukusa vaših pića, već doprinosi njihovom finom balansu i bogatstvu aroma.

 

Na ovaj način će se nivo tanina iz hrasta smanjiti i imaće manji efekat na alkoholna pića koja budete držali u buretu.
Ukoliko želite još niži nivo tanina, ponovite ispiranje hladnom vodom više puta. Važno je napomenuti da postoji mogućnost da sasvim novo bure curi u početku, čak i prvih par dana. To je sasvim normalno, jer se tokom punjenja duge šire i bolje prijanjaju jedna uz drugu i tako zaptivaju bure.
Ako ostavite prazno bure, za nekoliko nedelja će duge ponovo početi da se skupljaju i u tom slučaju bure morate ponovo napuniti hladnom vodom da bi se one raširile. Kada punite bure vodom ne koristite čepove.

Otkrijte tajne savršene drvene buradi za vaša pića

Da li želite da vaša omiljena alkoholna pića postanu još ukusnija?

Rešenje je jednostavno – drvena burad od hrasta. Ali kako biste osigurali da vaše piće iz buradi dostigne vrhunac savršenstva, postoje koraci koje trebate preduzeti kako biste maksimalno iskoristili ovo čudo hrastovine.

Povećajte kvalitet vaših napitaka

Proces u kojem se drvo hrasta obrađuje može ostaviti tragove tanina u vašim pićima, ali postoji jednostavno rešenje. Evo koraka koje možete preduzeti da biste smanjili nivo tanina:

Prvo ispiranje: Napunite bure vrelom vodom, ostavite da se ohladi, a zatim ispraznite. Ovaj korak pomaže u uklanjanju viška tanina koji može uticati na ukus vašeg pića.

Dodatna ispiranja: Ponovno napunite bure hladnom vodom, dozvolite da se temperatura izjednači sa sobnom temperaturom, a zatim ispraznite. Nastavite ovaj proces dok voda koja izlazi iz bureta ne postane potpuno čista.

Ovaj metod će značajno smanjiti nivo tanina iz hrasta i osigurati da vaša pića zadrže svoj prirodni ukus, donoseći vam pravo zadovoljstvo svakog gutljaja.

Zar ne biste voleli da vaša pića sazrevaju u nečemu što nije samo bure, već pravo remek-delo?

Naše barik bure od 110 litara nije samo posuda za zrenje; to je vaš novi najbolji prijatelj u proizvodnji alkoholnih pića! Prepustite se čarima vrhunskog hrasta kitnjaka koji ne samo da će obogatiti vaše piće, već će i razgovarati s njim kroz proces mikro-oksigenacije.

I ne brinite, naša burad su odlični slušaoci i znaju tajnu kako učiniti svako piće boljim!

Ne dozvolite da vaše vino ili rakija propuste priliku za ovako plemenito društvo.

Kontaktirajte nas danas i saznajte kako možete unaprediti svoju proizvodnju na jednostavan, efikasan i, usudimo se reći, zabavan način.

Naručite svoje barik bure od 110 litara i gledajte kako se vaša pića razvijaju u nešto što će i najstrožiji somelijeri hvaliti.

Ne propustite priliku da budete razlog zbog kojeg će se vinski krugovi još dugo šuškati o vašem izvanrednom napitku!