Opis

Drveno bure od 25 litara sa postoljem se proizvodi od hrasta kitnjaka. Drvena burad mogu biti sa pocinkovanim ili crnim obručima.

U svetu destilacije i proizvodnje vina, kvalitet i integritet pića se ne mogu prepustiti slučaju. Drveno bure od 25 litara, izrađeno od hrasta kitnjaka, predstavlja vrhunac u kategoriji skladištenja i zrenja alkoholnih pića. Sa svojom prostranom unutrašnjošću, ova burad omogućavaju alkoholnim pićima da se razvijaju i sazrevaju, preuzimajući složene arome i tanine iz kvalitetnog drveta hrasta kitnjaka.

Besprekorno zrenje uz dodatni prostor

Hrast kitnjak nije samo poznat po svojoj čvrstini i izdržljivosti, već i po sposobnosti da pićima doda bogatstvo ukusa i aroma. Veći kapacitet od 25 litara nudi dodatnu prednost u dužem i stabilnijem procesu starenja, što je idealno za proizvodnju rakija i vina višeg kvaliteta. Ovaj dodatni prostor omogućava da se pića postepeno i prirodno razvijaju, omogućavajući punu ekspresiju karakteristika koje hrast može ponuditi.

Multifunkcionalnost i praktičnost

Burad od 25 litara su savršena za upotrebu u različitim okruženjima, od privatnih podruma do komercijalnih destilerija. Njihova veličina je prilagođena kako za male tako i za srednje serije proizvodnje, čineći ih izuzetno praktičnim za raznovrsne potrebe skladištenja. Bilo da se koristi samostalno ili kao deo većeg sistema buradi, ovo bure pruža odlične performanse u zrenju i čuvanju pića.

Estetska i tradicionalna vrednost

Osim što su izuzetno funkcionalna, naša burad od 25 litara su i vizuelno privlačna, dodajući rustični šarm svakom prostoru. Tradicionalne metode obrade drveta osiguravaju da svako bure ima unikatan izgled, dok završna obrada hrasta kitnjaka dodatno pojačava estetsku vrednost. Ova burad ne samo da čuvaju pića, već služe i kao dekorativni element koji privlači pažnju i izaziva divljenje.

Ekološka održivost

Izrađeno od hrasta kitnjaka dobijenog iz održivih izvora, ova burad su ekološki prihvatljiv izbor koji minimizira negativan uticaj na okolinu. Drvo je u potpunosti reciklabilno i može se ponovo koristiti ili preraditi, čime se osigurava da vaš izbor buradi doprinosi očuvanju prirodnih resursa i promoviše održive prakse u industriji.

Dugoročna investicija

Kupovinom 25-litarskog hrastovog bureta, ne investirate samo u trenutno skladištenje vaših pića, već i u njihovu budućnost. Ova burad pružaju stabilno okruženje za zrenje koje pićima omogućava da razviju svoj puni potencijal.

Nabavite svoje burad danas i uživajte u superioritetu i kvalitetu koji mogu trajati decenijama.


Da biste smanjili efekat tanina iz drvenog bureta, trebalo bi da uradite sledeće:

1. Napunite bure vrelom vodom, pustite da se voda ohladi, pa ispraznite bure.
2. Ponovo napunite bure, ovoga puta hladnom vodom, pustite da se temperatura vode popne do nivoa sobne temperature i ponovo ispraznite bure.
3. Primetićete da prilikom prvih nekoliko ispiranja iz bureta izlazi voda crne ili mrke boje. Zato morate da napunite bure još nekoliko puta, dok ne počne da iz njega izlazi čista voda.
Na ovaj način će se nivo tanina iz hrasta smanjiti i imaće manji efekat na alkoholna pića koja budete držali u buretu.
Ukoliko želite još niži nivo tanina, ponovite ispiranje hladnom vodom više puta. Važno je napomenuti da postoji mogućnost da sasvim novo bure curi u početku, čak i prvih par dana. To je sasvim normalno, jer se tokom punjenja duge šire i bolje prijanjaju jedna uz drugu i tako zaptivaju bure.
Ako ostavite prazno bure, za nekoliko nedelja će duge ponovo početi da se skupljaju i u tom slučaju bure morate ponovo napuniti hladnom vodom da bi se one raširile. Kada punite bure vodom ne koristite čepove.

Nabavite svoje burad danas i uživajte u superioritetu i kvalitetu koji mogu trajati decenijama.