Opis

Drveno bure od 75 litara sa postoljem se proizvodi od hrasta kitnjaka. Drvena burad mogu biti sa pocinkovanim ili crnim obručima.

Za sve one koji žele da unaprede svoju proizvodnju alkoholnih pića i daju im poseban pečat kvaliteta, naše hrastovo bure od 75 litara predstavlja savršen izbor. Izrađeno od visokokvalitetnog hrasta kitnjaka, ovo drveno bure je idealno za stvaranje vina i rakije sa izraženim, kompleksnim ukusima i aromama. Ovaj veći kapacitet je posebno pogodan za proizvođače koji su spremni za prelazak na veće serije, a žele da očuvaju ili čak unaprede kvalitet svojih pića.

Proces proizvodnje buradi od 75 litara

Izrada naše buradi od 75 litara započinje pažljivim odabirom najkvalitetnijeg hrasta kitnjaka, čija gustina i prirodne karakteristike omogućavaju optimalnu mikro-oksigenaciju i otpuštanje tanina u piće. Svaki korak u procesu izrade je pažljivo planiran i sproveden, od sušenja i obrade drveta, preko savijanja dasaka, do finalnog montiranja i žarenja unutrašnjosti. Ovaj detaljan pristup osigurava da svako bure ne samo da izgleda estetski privlačno, već i funkcionalno doprinosi poboljšanju kvaliteta pića koja u njemu sazrevaju.

Karakteristike i prednosti hrastove buradi

Hrast kitnjak je izuzetno cenjen u proizvodnji buradi zbog svoje sposobnosti da pićima doda dubinu i kompleksnost. Žarenje unutrašnjosti buradi je ključni proces koji pomaže u oslobađanju prirodnih arome drveta, kao što su vanila, dim, i začini, doprinoseći tako bogatijem i zaokruženijem ukusu pića. Pored toga, veći volumen buradi od 75 litara omogućava proizvodnju većih serija pića, što je idealno za proizvođače koji žele da svoje proizvode predstave širem tržištu.

Pocinkovani obruči za veću izdržljivost

Svako bure je opremljeno pocinkovanim obručima koji ne samo da povećavaju njegovu strukturnu čvrstoću već i doprinose njegovom vizuelnom identitetu. Ovi obruči su otporni na koroziju i ekstremne uslove, što je posebno važno u prostorima gde se uslovi čuvanja često menjaju. Zahvaljujući ovim obručima, burad od 75 litara je dugotrajna i može izdržati godine upotrebe bez znakova trošenja. Prema zahtevima kupaca, možemo izraditi i burad sa crnim obučima.

Idealno za skaliranje proizvodnje

Hrastova burad od 75 litara su izuzetno popularna među proizvođačima koji su spremni da svoje poslovanje podignu na viši nivo. Ovaj kapacitet omogućava proizvodnju u većim količinama, smanjujući pojedinačne troškove proizvodnje i omogućavajući proizvođačima da efikasnije upravljaju svojim resursima. Takođe, veća burad pružaju bolju kontrolu nad procesom zrenja, što je ključno za očuvanje konzistentnosti kvaliteta kroz različite serije proizvoda.

Naše hrastovo bure od 75 litara nije samo sredstvo za čuvanje vaših alkoholnih pića; to je ključni alat za unapređenje njihovog ukusa, arome i kvaliteta. Ako ste spremni da svoje proizvodne kapacitete podignete na viši nivo i proizvedete pića koja će se istaći na tržištu, ovo burad je idealno za vas. Investicija u kvalitetno bure je investicija u budućnost vaših pića, osiguravajući da svaka kaplja koja izlazi iz vaše destilerije ili vinarije bude najbolja moguća.

Da biste smanjili efekat tanina iz drvenog bureta, trebalo bi da uradite sledeće:

1. Napunite bure vrelom vodom, pustite da se voda ohladi, pa ispraznite bure.
2. Ponovo napunite bure, ovoga puta hladnom vodom, pustite da se temperatura vode popne do nivoa sobne temperature i ponovo ispraznite bure.
3. Primetićete da prilikom prvih nekoliko ispiranja iz bureta izlazi voda crne ili mrke boje. Zato morate da napunite bure još nekoliko puta, dok ne počne da iz njega izlazi čista voda.
Na ovaj način će se nivo tanina iz hrasta smanjiti i imaće manji efekat na alkoholna pića koja budete držali u buretu.
Ukoliko želite još niži nivo tanina, ponovite ispiranje hladnom vodom više puta. Važno je napomenuti da postoji mogućnost da sasvim novo bure curi u početku, čak i prvih par dana. To je sasvim normalno, jer se tokom punjenja duge šire i bolje prijanjaju jedna uz drugu i tako zaptivaju bure.
Ako ostavite prazno bure, za nekoliko nedelja će duge ponovo početi da se skupljaju i u tom slučaju bure morate ponovo napuniti hladnom vodom da bi se one raširile. Kada punite bure vodom ne koristite čepove.

Započnite putovanje prema izvanrednom kvalitetu vaših alkoholnih pića već danas!

Naše hrastovo bure od 75 litara, izrađeno od najfinijeg hrasta kitnjaka, nudi savršenu kombinaciju tradicije, inovacije i kvaliteta. Ne propustite priliku da svoje piće obogatite složenim aromama i ukusima koje samo pravi hrast može pružiti.

Kontaktirajte nas odmah i saznajte kako naša burad mogu transformisati vašu proizvodnju i omogućiti vam da se istaknete na tržištu.

Naručite svoje drveno bure od 75 litara danas i budite ponosni na svaku kap koja iz njega izlazi!