Opis

Drveno bure od 15 litara sa postoljem se proizvodi od hrasta kitnjaka. – Drvena burad mogu biti sa pocinkovanim ili crnim obručima.

Ako ste strastveni ljubitelj rakije ili vina i težite ka čuvanju vaših alkoholnih specijaliteta na najbolji mogući način, tada je drveno bure od 15 litara izrađeno od hrasta kitnjaka idealan izbor za vas. Ovaj proizvod, maestralno oblikovan od strane iskusnih zanatlija, pruža ne samo funkcionalnost već i dodaje estetsku vrednost vašem prostoru za čuvanje pića. U nastavku, istražite zašto je ovo burad savršen dodatak za svakog kolekcionara i proizvođača pića.

Čuvanje bez kompromisa

Hrast kitnjak, poznat po svojoj robustnosti i sposobnosti da sazreva sa pićem, idealan je materijal za izradu buradi. Njegova gustina i poroznost omogućavaju optimalnu razmenu gasova, što je suštinski važno za prirodni proces starenja rakije i vina. Tanini i aromatične supstance koje se prirodno nalaze u hrastu postepeno se otpuštaju u piće, obogaćujući ga kompleksnim notama i dubinom ukusa koji ne mogu biti dostignuti upotrebom modernih materijala.

Tradicija s pogledom u budućnost

Burad koja ne uključuju slavine posebno su dizajnirana za čuvanje rakije, jer ovaj način skladištenja minimizira potrebu za pretakanjem, čime se zadržava originalni kvalitet i čistoća pića. Za vinske varijante, slavine omogućavaju lako upravljanje sadržajem bureta, što je idealno za vinske entuzijaste koji svoje piće često degustiraju.

Elegantan dodatak svake prostorije

Ne samo da su funkcionalni, ali naša hrastova burad su i vizualno privlačna. Bilo da ih postavite u vašem domaćem baru, podrumu ili destileriji, oni dodaju note tradicije i luksuza. Svako bure je unikatno, završeno sa posebnom pažnjom na detalje, što znači da je svaki komad istinski original.

Ekološki prihvatljivo rešenje

Ulaganjem u našu drvena burad, ne samo da ćete poboljšati kvalitet vaših pića, već ćete doprineti i očuvanju životne sredine. Hrast kitnjak se koristi iz održivih izvora, a celokupan proces izrade je usklađen sa ekološkim standardima, što osigurava minimalan uticaj na prirodu.

Dugotrajna vrednost

Ova burad nisu samo kupovina, već investicija u budućnost vaših pića. S obzirom na trajnost i kvalitet izrade, jednom kada nabavite naše bure, koristićete ga godinama, svaki put sa istim zadovoljstvom.

Uz svaku kupovinu, nudimo detaljne upute za održavanje kako biste maksimalno iskoristili potencijal vašeg buradi. Ne propustite priliku da unapredite svoje iskustvo pića—izaberite našu burad od hrasta kitnjaka i uverite se zašto su najbolji izbor za čuvanje vaših najcenjenijih alkoholnih pića.

Poručite već danas i uverite se u nadmoć tradicionalnog nad modernim!

Da biste smanjili efekat tanina iz drvenog bureta, trebalo bi da uradite sledeće:

1. Napunite bure vrelom vodom, pustite da se voda ohladi, pa ispraznite bure.
2. Ponovo napunite bure, ovoga puta hladnom vodom, pustite da se temperatura vode popne do nivoa sobne temperature i ponovo ispraznite bure.
3. Primetićete da prilikom prvih nekoliko ispiranja iz bureta izlazi voda crne ili mrke boje. Zato morate da napunite bure još nekoliko puta, dok ne počne da iz njega izlazi čista voda.
Na ovaj način će se nivo tanina iz hrasta smanjiti i imaće manji efekat na alkoholna pića koja budete držali u buretu.
Ukoliko želite još niži nivo tanina, ponovite ispiranje hladnom vodom više puta. Važno je napomenuti da postoji mogućnost da sasvim novo bure curi u početku, čak i prvih par dana. To je sasvim normalno, jer se tokom punjenja duge šire i bolje prijanjaju jedna uz drugu i tako zaptivaju bure.
Ako ostavite prazno bure, za nekoliko nedelja će duge ponovo početi da se skupljaju i u tom slučaju bure morate ponovo napuniti hladnom vodom da bi se one raširile. Kada punite bure vodom ne koristite čepove.

Poručite već danas i uverite se u nadmoć tradicionalnog nad modernim!