Opis

Drveno bure od 60 litara sa postoljem se proizvodi od hrasta kitnjaka. Drvena burad mogu biti sa pocinkovanim ili crnim obručima.

Kada je reč o stvaranju vrhunskih alkoholnih pića, važno je ne samo šta stavljate unutra, već i gde to čuvate. Naše hrastovo bure od 60 litara, izrađeno od pažljivo odabranog hrasta kitnjaka, predstavlja izvrsno rešenje za sve ozbiljne proizvođače vina i rakije koji žele da svoje piće dovedu do savršenstva. Ovaj proizvod je posebno prilagođen za dugoročno zrenje i razvoj složenih aroma, čineći ga idealnim izborom za one koji teže najvišem kvalitetu.

Proces proizvodnje buradi od 60 litara

Izrada naše buradi započinje odabirom kvalitetnog hrasta kitnjaka, čija struktura omogućava optimalnu razmenu gasova i postepeno otpuštanje tanina. Drvo se pažljivo seče, obrađuje i suši kako bi se osigurala njegova dugotrajnost i otpornost na promene koje nastaju tokom procesa starenja pića. Nakon što se daske suše, one se oblikuju i savijaju u tradicionalni oblik buradi, a zatim se spajaju i fiksiraju pocinkovanim obručima koji garantuju stabilnost i čvrstoću celokupne konstrukcije.

Karakteristike hrastove buradi

Hrast kitnjak nije samo izdržljiv i estetski privlačan; on takođe prirodno obogaćuje piće koje se u njemu čuva. Unutrašnjost buradi se može dodatno nagorevati u različitim stepenima, što omogućava proizvođačima da precizno kontrolišu kakav će ukus i aromu piće imati. Ovaj proces pomaže u stvaranju bogatih, kompleksnih aroma kao što su vanila, čokolada i začini, što dodatno poboljšava kvalitet i dubinu pića.

Pocinkovani obruči za dodatnu sigurnost

Svako naše bure od 60 litara opremljeno je pocinkovanim obručima koji nisu samo praktični već i estetski doprinose izgledu buradi. Ovi obruči osiguravaju da daske čvrsto drže zajedno, štiteći sadržaj buradi od spoljašnjih uticaja i obezbeđujući da proces starenja pića ostane neometan i konzistentan. Po želji kupca, možemo izraditi i burad sa crnim obručima.

Idealno za proizvođače na srednjoj skali

Zbog svoje veličine, bure od 60 litara je posebno pogodno za proizvođače koji su prešli sa hobi nivoa na komercijalniju proizvodnju.
Ovaj kapacitet omogućava da se u jednom ciklusu proizvede veća količina pića, što je idealno za destilerije i vinarije koje planiraju da svoje proizvode distribuiraju na širem tržištu.

Dugoročna investicija u kvalitet

Investicija u hrastovo bure od 60 litara nije samo investicija u trenutnu proizvodnju, već u budućnost vaših pića. Ovo bure pruža stabilne uslove za zrenje koje vaša vina i rakije zaslužuju, garantujući da će svaka serija dostići optimalnu zrelost i kvalitet.

Za sve one koji teže vrhunskom kvalitetu i žele da svoje proizvodne sposobnosti podignu na viši nivo, naše hrastovo bure od 60 litara je pravi izbor.
Opremite svoju destileriju ili vinariju buradima koja ne samo da čuvaju i poboljšavaju vaše piće, već i doprinose estetskoj vrednosti vašeg prostora.

Naručite danas i osigurajte da vaše piće sazreva u najboljim mogućim uslovima.

Da biste smanjili efekat tanina iz drvenog bureta, trebalo bi da uradite sledeće:

1. Napunite bure vrelom vodom, pustite da se voda ohladi, pa ispraznite bure.
2. Ponovo napunite bure, ovoga puta hladnom vodom, pustite da se temperatura vode popne do nivoa sobne temperature i ponovo ispraznite bure.
3. Primetićete da prilikom prvih nekoliko ispiranja iz bureta izlazi voda crne ili mrke boje. Zato morate da napunite bure još nekoliko puta, dok ne počne da iz njega izlazi čista voda.
Na ovaj način će se nivo tanina iz hrasta smanjiti i imaće manji efekat na alkoholna pića koja budete držali u buretu.
Ukoliko želite još niži nivo tanina, ponovite ispiranje hladnom vodom više puta. Važno je napomenuti da postoji mogućnost da sasvim novo bure curi u početku, čak i prvih par dana. To je sasvim normalno, jer se tokom punjenja duge šire i bolje prijanjaju jedna uz drugu i tako zaptivaju bure.
Ako ostavite prazno bure, za nekoliko nedelja će duge ponovo početi da se skupljaju i u tom slučaju bure morate ponovo napuniti hladnom vodom da bi se one raširile. Kada punite bure vodom ne koristite čepove.

Naručite danas vaše bure i osigurajte da vaše piće sazreva u najboljim mogućim uslovima.