Opis

Drveno bure od 20 litara sa postoljem se proizvodi od hrasta kitnjaka. – Drvena burad mogu biti sa pocinkovanim ili crnim obručima.

Kada je reč o skladištenju i zrenju rakije i vina, izbor pravog buradi može imati presudan uticaj na krajnji kvalitet pića. Drveno bure od 20 litara izrađeno od hrasta kitnjaka nije samo puko skladišno rešenje; to je ključni faktor u postizanju punog aromatičnog profila i kvaliteta vaše rakije ili vina. Ova burad, veća od standardnih 15-litarskih modela, pružaju dodatni prostor koji je idealan za duže periode starenja, što omogućava pićima da razviju bogatije i složenije arome.

Superiorno zrenje sa hrastom kitnjakom

Hrast kitnjak je visoko cenjen zbog svoje gustine i sposobnosti da tokom dužeg vremena otpušta korisne tanine i arome u alkohol, što pićima dodaje ne samo dubinu ukusa, već i vizuelnu privlačnost zlatne ili jantarne boje. Proces žarenja unutrašnjosti bureta dodatno poboljšava ove efekte, čineći hrastovinu idealnom za zrenje pića koja stare. Veći volumen od 20 litara omogućava da se ove karakteristike još više istaknu, dajući vašoj rakiji ili vinu jedinstveni potpis koji ne možete postići sa manjim buradima.

Praktičnost i multifunkcionalnost

Osim svojih superioranih karakteristika za starenje, 20-litarska burad pružaju veću praktičnost za one koji proizvode veće količine pića u domaćinstvu. Takođe, ova burad se lako integrišu u bilo koji prostor, od privatnih podruma do komercijalnih destilerija, pružajući efikasno i estetski prihvatljivo rešenje za skladištenje.

Dizajn i izrada

Svako bure je izrađeno sa izuzetnom pažnjom na detalje. Bez upotrebe veštačkih materijala u procesu izrade, osiguravamo da naša burad ostanu prirodna i ekološki prihvatljiva. Klasičan dizajn i završna obrada daju ovim buradima tradicionalan izgled koji se savršeno uklapa u svaki ambijent, dok istovremeno pružaju sve tehničke prednosti modernih tehnologija u obradi drveta.

Održivost i eko prihvatljivost

Koristeći hrast kitnjak iz održivih izvora, doprinosimo očuvanju životne sredine. Drvo je u potpunosti reciklabilno, što omogućava da se staro bure pretvori u druge korisne predmete nakon što više nije u funkciji za zrenje pića. Ovaj pristup ne samo da štedi resurse već i smanjuje otpad, pružajući korist i vašem biznisu i planeti.

Ulaganje u 20-litarsko hrastovo bure je odluka koja unapređuje kvalitet vaših pića, podiže vrednost vašeg proizvoda i ističe vašu posvećenost tradicionalnim metodama proizvodnje.

Nabavite svoje bure danas i dozvolite da se vaša rakija ili vino razvije u remek-delo koje zaslužuje.

Da biste smanjili efekat tanina iz drvenog bureta, trebalo bi da uradite sledeće:

1. Napunite bure vrelom vodom, pustite da se voda ohladi, pa ispraznite bure.
2. Ponovo napunite bure, ovoga puta hladnom vodom, pustite da se temperatura vode popne do nivoa sobne temperature i ponovo ispraznite bure.
3. Primetićete da prilikom prvih nekoliko ispiranja iz bureta izlazi voda crne ili mrke boje. Zato morate da napunite bure još nekoliko puta, dok ne počne da iz njega izlazi čista voda.
Na ovaj način će se nivo tanina iz hrasta smanjiti i imaće manji efekat na alkoholna pića koja budete držali u buretu.
Ukoliko želite još niži nivo tanina, ponovite ispiranje hladnom vodom više puta. Važno je napomenuti da postoji mogućnost da sasvim novo bure curi u početku, čak i prvih par dana. To je sasvim normalno, jer se tokom punjenja duge šire i bolje prijanjaju jedna uz drugu i tako zaptivaju bure.
Ako ostavite prazno bure, za nekoliko nedelja će duge ponovo početi da se skupljaju i u tom slučaju bure morate ponovo napuniti hladnom vodom da bi se one raširile. Kada punite bure vodom ne koristite čepove.

Nabavite svoje bure danas i dozvolite da se vaša rakija ili vino razvije u remek-delo koje zaslužuje.