Vinski podrum

 
Iako su drvene bačve najskuplje vinske posude, a negovanje vina u njima zahteva više rada i pažnje nego sa vinima u bilo kom drugom sudu, danas svaki vinar koji se odlučuje  za nešto ozbiljniju proizvodnju vina, a naročito crnih ili barrique vina koja će nakon zrenja puniti u boce, želi da u svom podrumu ima barem po koju drvenu bačvu.
 
Vinski podrum Prostor za smeštaj vina, tj. vinski podrum, je nastavak prerađivačkog, odnosno višenamenskog dela, a može biti i posebna prostorija, ali neposredno uz deo koji sluzi za preradu. U njemu su smeštene posude za vrenje belog mošta i mladoga crnog vina nakon otakanja s komine. Kada se vrenje završi, ove posude služe i za negu i čuvanje vina. Veličina prostora i suda u njemu se planira tako da postoji mogućnost  da sud primi jednu i po do dve prosečne berbe. Što je asortiman vina koje se proizvodi veći i što vino duže odležava, biće  potrebno više prostora.
Broj i veličina posuda podruma mora omogućiti razvrstavanje vina prema sortama i kvalitetnim kategorijama, kako je određeno zakonskim propisima. Ako podrum raspolaže i prostorijama za čuvanje vina u bačvama, deo vina, obično je to od 10 do 20% od ukupnog kapaciteta odležavaće i više godina u drvenom sudu. Vinski podrum
Opremanje vinskog podruma
Iako se posude za vino uvrštavaju u opremu podruma, one su usko vezane za prostor, nalaze se u međusobnoj zavisnosti, pa se mogu smatrati sastavnim delom prostora. Iz priloženih fotografija se mogu sagledati veličine prostora potrebne za smeštaj vina u različitim vrstama sudova. Slike se odnose na prostor visok  od 3,5 do 4,5 m i posude optimalnih sadržaja za jedan porodični podrum. Trebalo bi napomenuti da ovom prostoru moramo dodati i prostor za prelazne zalihe, a takođe i prostor za hodnike.
Posedujemo dugogodišnje iskustvo u opremanju vinskih podruma, posebno kod malih vinarija i ukoliko ste zainteresovani za opremanje vašeg podruma, možete nas kontaktirati putem telefona 064/397-0387 ili putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
poprecna-linija-02

 

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Germany bookmaker bet365 Germany review by ArtBetting.de

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr